Guns N' Roses - November Rain Mp3
external image welcome.gif
Hatteria

-Este o specie de şopârlă care se găseşte in sudul Noii Zeelande , pe Insulele Stewart . Pare a fi un dinozaur în miniatură mai ales când atacă . Comparaţia nu este deplasată , aceasta fiind cea mai veche reptilă , rudele ei fiind dispărute de pe pământ cu milioane de ani în urmă . Mai este cunoscută sub denumirea ştiinţifică de sphendon punctatus . Atinge 50 de cm , are ochii mari , trupul masiv si tot atat de lung cât coada care este turtită şi cu trei muchii. Datorită vânării fără milă de considerente diverse , dar mai ales spre a fi prezentată ca material în muzee , a fost pusă sub ocrotire de statul neozeelandez.


external image sphenodon1.jpgexternal image 220px-Henry_at_Invercargill.jpg

Pasărea Hoatzin.

Este singura pasăre cunoscută despre care s-a spus că ar da naştere unor pui cu patru picioare . În realitate , aripile puilor prezintă gheare mobile pe care le folosesc pentru a se căţăra cu repeziciune în copaci , fapt neîntalnit la nici o alta pasăre.

external image hoatzin.jpg?width=618&height=361

Păsările trăiesc în regiuni cu pădure ecuatorială din nordul Americii de Sud . Ele populeauă bazinul fluviilor Amazon şi Orinoco ca şi ale apelor curgătoare din Guayana care se varsă în Atlantic . Au mai fost întâlnite în estul Columbiei , in cele trei state Guayana , Venezuela , nordul şi centrul Braziliei , nord-estul Boliviei ca şi în estul Perului . Habitatul păsărilor sunt regiunile joase de pădure -altitudine max.500 de m - situate de-a lungul apelor curgătoare , mai rar in regiunle de coastă .